В кампанията „Заедно” събрахме над 20 000 лева, обяви изпълнителният директор на телевизията Ива Стоянова

„Събирането на средства по кампанията „Заедно” приключи вчера. Служителите на NOVA дариха лични средства. Ние сме единствената медия, на която служителите събраха и дариха. И когато медиите казваме, че публиката, зрителите са ни най-важни - не да го говорим, а и да го покажем. Събрахме над 20 000 лева, за да помогнем на хората в нужда. Дарихме храни на над 350 семейства. Все още имаме събрана сума. Ще можем да раздадем още пакети". Това обяви изпълнителният директор на NOVA Ива Стоянова в ефира на „Здравей, България”.

Тя благодари за помощта в кампанията на „Метро”, които реагираха много бързо и опаковаха пакетите с храна. Освен това направиха голяма отстъпка. Ива Стоянова благодари и на „Спиди”, които ги разнесоха из цялата страна безплатно.

„Ние не спираме, ние продължаваме. Сумата, която сме събрали, ни позволява да помогнем на поне още 200 души. Помагаме с храна. Доброто провокира добро. Много хора ни писаха, че искат и те да помогнат”, разказа изпълнителният директор на NOVA Ива Стоянова.  

В NOVA получихме много писма от благодарни зрители.

„Прекрасни писма. Това всъщност е благодарност към служителите на NOVA за това, което направиха. Аз лично много благодаря", заяви Ива Стоянова. 

На имейл zaedno@ntv.bg могат да ни пишат всички, които имат нужда от помощ. 

 

Освен това NOVA като компания дари и 2 респиратора – единия на Белодробната болница в София, другия – на болницата в Плевен.  

„Това е със средства, събрани по дарителска кампания на NOVA. Това вече е дарение от NOVA на стойност 88 000 лева. Тези респиратори се оказа, че са най-добрите на пазара към този момент и болниците бяха много щастливи да ги получат”, каза Ива Стоянова.

NOVA ПОМАГА: Пакети с хранителни продукти достигнаха до нуждаещите се (ВИДЕО)

Ива Стоянова коментира и другата кампания на NOVA – „Дарителите”, която е в подкрепа на дарителството по време на извънредното положение. В нея разказваме историите на хората, които отварят сърцата, душите и портфейлите си, за да помогнат на всички, които са на първа линия в битката със заразата.

„Аз като журналист винаги съм имала проблем – когато някоя фирма направи нещо хубаво, да не казваме името на фирмата, защото е реклама. Това беше и рискът в началото, когато започнахме кампанията. Искахме да обявим „Теленор“ и се чудехме дали да кажем името на фирмата. И когато взехме решението да ги обявяваме, показахме примера.  Едни от най-големите дарители са нашите собственици – братя Домусчиеви. Те са едни от хората, които дадоха пример. За момента най-големият дарител е Делян Пеевски”, коментира още Ива Стоянова. Сред другите големи дарители са „Америка за България”, „Теленор”, „Виваком”, „Фикосота”, „Фантастико”, „Уникредит”.

„Те в началото даряваха за маски, за костюми. В момента даряват за храни, за лекарите на първа линия. Защо да не покажем доброто? Тези хора и фирми трябва да знаят, че имат нашата подкрепа и ще ги споменем”, заяви изпълнителният директор на NOVA.

Тя обясни, че към момента даренията към Министерството на здравеопазването са над 4 млн. лева, а над 10 млн. са даренията от физически лица и фирми по време на пандемията. „Кое развълнува най-много нашите зрители? Детето, което си дари парите за колелото. Бабата, която си дари пенсията. Те са малки дарители. Няма значение малък или голям дарител. Въпросът е в това да правим добро. От сърце благодаря на всички, на първо място на нашите колеги”, каза Ива Стоянова.

Вдъхновени от клип на CNN, от NOVA изказваме благодарност на всички, които са на първа линия във времената на изпитания, с риск за самите себе си. Сред тях са и нашите репортери, които предават от най-горещите места. Но не се колебаем да бъдем заедно в кризата!

 

 

 

Що се отнася до рейтингите на телевизиите, NOVA ще работи вече с GARB, която до момента измерваше гледаемостта на Бтв.

„Вярвам, че NOVA прави добра стъпка към пазара. Наш основен конкурент е Бтв. Винаги едната телевизия се мереше от една пийпълметрия, другата – от друга. И винаги всеки е първи. Сега, когато има една пийпълметрична агенция на пазара, вярвам, че нещата ще се стабилизират”, каза Ива Стоянова. 

„И по двете пийпълметрични агенции, които действат в момента, резултатите показват, че NOVA е първата телевизия в България”, подчерта Ива Стоянова.

„Искам да благодаря на зрителите. Винаги NOVA е била телевизията с ентъртеймънта, със забавленията, с предаванията, с уникални мащабни продукции, които приковават зрителите към екрана. В месеците на пандемията, когато хората си остават вкъщи, а общата гледаемост на телевизиите скача рязко, данните и на двете агенции показват, че зрителите са избрали да се информират от NOVA. Те избраха новините на NOVA, сутрешния блок на NOVA, публицистиката на NOVA. Това вече е доверие”, каза Ива Стоянова.

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!