Това не е първият благотворителен жест за човека, който е известен и обичан в града фотограф

Мъж, който е прикован цял живот в инвалидна количка дари цялата си пенсия на врачанската болница. Това не е първият благотворителен жест за човека, който е известен и обичан в града фотограф.

Тони Дуковски прави снимки на площад „Ботев” на всеки, който го впечатли по някакъв начин. „Тони е нещо велико“, казва Иван Йорданов, който е негов стар пирятел.

Даренията за борбата с коронавируса не спират

Никой не е изненадан от решението му да направи още нещо добро в полза на хората – да дари цялата си пенсия на болницата във Враца. „Каза ми: „Бате, решил съм да даря на болницата и на хората на първа линия някакви средства“, казва брат му Димитър Дуковски.

„Как е по-хубаво – да отида в църква, да запаля свещ за здраве или да дам тези пари? Кое е по-полезно?“, коментира Тони Дуковски.

Деца дариха дезинфектанти и рисунки на местна болница

„Тони е инвалид от рождение. Много е умен. Завършил е икономика. Обича да се занимава с фотография още от младите си години. Животът му е прикован, но обича да общува с хората и да помага на всеки“, разказва още братът на Тони.

А и след дарението като истинско дете с душа на мъдър благородник, Тони няма да спре да дарява и на деца, и на възрастни безвъзмездно – и усмивката си, и позитивните си мисли, и снимките.

Повече по темата гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.