Вълната на съпричастността към лекарите на първа линия стигна и до най-малките

Вълната на съпричастността към лекарите на първа линия стигна и до най-малките. Във Враца възпитаниците на детска градина „Европейчета“ и техните родители направиха дарение за местната болница.

Даренията за борбата с коронавируса не спират

Идеята възникнала във Facebook групата на детската градина. Родителите и учителите заедно решили точно на патронния празник - 9 май, вместо да получават, да направят подаръци. Част от дарението са дезинфектанти, купени с пари, които събрали всички.

"Свързахме се с ръководството на болницата, попитахме ги от какво имат най-много нужда. Те споделиха, че се нуждаят най-много от дезинфектанти. Ние ги поръчахме, закупихме ги и за мен е удоволствие да връча Свидетелството за дарение на д-р Керемедчиев", обяви директорката на детската градина Пламена Цветанова.

10-годишно дете дари спестяванията на болницата в Добрич

Решили да направят и конкурс за рисунки и да подарят част от тях на медицинските работници, които са на първа линия в борбата с COVID-19. Вдъхновител за творбата на 5-годишния Доминик била мама. От нея той разбрал кое е най-важното в борбата с пандемията. Затова апликирал истинска маска в центъра на изображението си.

Съвсем символично детските рисунки станаха притежание на медиците от врачанската болница на самия рожден ден на детската градина. По този начин моралната подкрепа на децата от детската градина ще бъде за всички – и за медиците, и за пациентите. Така по-бързо ще се изпълни и голямата мечта на Додо - коронавирусът да се махне и всичко да са отново заедно. За да могат отнова да играят и да учат заедно, и да са волни и щастливи, както преди пандемията.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си