Този сектор беше унищожен със силова мярка, коментира лидерът на НФСБ

"Настояхме намаляването на ДДС-то за ресторантьорството да бъде прието незабавно. Коронавирусът нанесе най-тежкия удар върху този бранш. Естествено е на тези хора сега да им дадем възможност да компенсират загубите, които са претърпели, а не през 2021 г., когато тях няма да ги има". Това коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов в предаването „Здравей, България”.

„Ресторантьорството е браншът, който е буквално унищожен в рамките на 2 месеца със силова мярка на държавата в името на здравето на нацията. Кому не е ясно това?”, попита Симеонов. И припомни, че свалянето на ДДС-то на 9% е само временна мярка. Той не смята, че други браншове имат основание за същото искане.

„Единствената цел е съживяването на този бранш”, каза Симеонов.

Той коментира, че „Горанов е истински патриот на дело, защото той милее за бюджета на държавата”. „Поведението му е абсолютно адекватно и в тази криза”, каза Симеонов и коментира изречението на премиера Бойко Борисов, че „който не е съгласен, подава оставка", казано по повод разногласията с Горанов за намаляването на ДДС за заведенията. „Не е добре за държавата на третата година от управлението да бъде сменен успешен финансов министър”, смята Симеонов.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.