Обвиняемият твърди, че е контактувал с финансовия министър

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков, който се намира в Дубай, публикува във Facebook съобщения, за които твърди, че си е разменил с финансовия министър Владислав Горанов.

Бизнесменът, подал сигнала срещу Божков: Той поръчва убийство, както се поръчва пица

"Преди дни казах, че за хазартния ми бизнес съм контактувал с Влади Горанов, а не с ДКХ. Ето как се случваше", пояснява Божков над скрийншотовете на съобщенията.

Съобщенията между двамата са с дати 24 февруари 2018 г., 29 март 2018 г., 29 май 2018 г. Комуникацията продължава на 15 януари и на 16 януари тази година.

„Изнесените скриншотове потвърждават това, което беше казал седмица преди това колегата Горанов, че се е виждал с г-н Божков. Кореспондирали са си вероятно с цел да организират среща. Това потвърждава”, зави пред журналисти вицепремиерът Томислав Дончев.

 

 

"Видях каченото във Facebook. То е смешно направо. То е с нулева степен на доказателство. Коя е девойката, за която пише вътре? Може да бъде и Лилана или една от стотиците му любовници. Не се вижда никъде нейното име в този разговор. Не се знае и номера на кого е, нищо, че пише името на финансовия министър. Аз не виждам никъде повод за притеснение за каквото и да било, дори, ако това е разговор с Владислав Горанов“. Това заяви пред „Телеграф медиа“ бизнесменът Цветомир Найденов, подал сигнала срещу Божков. Коментарът му бе във връзка с публикуваните от обвиняемия съобщения, за които той твърди, че са от кореспонденция с финансовия министър Владислав Горанов. 

Горанов: Божков да си плати данъците, тогава да иска продължаване на бизнеса

„Възможно е това да е фалшификация, защото Черепа е велинградски измамник. Той може да фалшифицира всичко. Правил е измами още преди 10 ноември. Както е нареждал карти и зарчета по време на хазарта, всичко може да направи“, убеден е Найденов.

 

 

На въпрос защо Божков атакува финансовия министър, той отговори: „Защото Владислав Горанов му отне правилно лицензите за неплащане на данъци.

Шефът на efbet допълни още, че Божков, който се укрива от правосъдието, заслужава 8 смъртни присъди.

„Заради Черепа Народното събрание трябва да върне смъртното наказание, съдът да му даде присъдата, а после пак да го отмени. Той е единственият български престъпник, който заслужава това“, отсече Найденов.

Васил Божков, който в момента се намира в ОАЕ, е с 11 повдигнати обвинения. Властите поискаха неговото екстрадиране. Жената до бизнесмена - Елена Динева, както и бившата му секретарка Йоана Чолакова са в ареста, а синът му Антон Божков е на свобода срещу гаранция от 1 млн. лв.

Божков е обвинен, че от януари 2014 г. ръководил престъпна група за принуда, изнудване, подкупи, пране на пари, търговия с влияние и други престъпления. Основната част от обвиненията обаче са свързани с нарушения на закона за хазарта. Прокуратурата твърди, че от 2014 г. насам не са били платени такси на държавата за над половин милиард лева.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.