Той ограби и насили 75-годишна жена

Задържаха насилника от Ценово. Прокуратурата излезе с нови разкрития около тежкото престъпление в селото, при което 75-годишна жена беше насилена и ограбена.

Извършителят на нападението е на 36 години и е освидетелстван с ТЕЛК за умствена изостаналост. Задържан е за 72 часа. Очаква се заключението на съдебните психиатри и резултатите от ДНК експертизата. Тогава прокуратурата ще реши дали да поиска постоянен арест за обвиняемия.

Жандармерия блокира русенско село заради изнасилвач

В нощта на 20 май мъжът влязъл в пристройката на къщата, където спяла 75-годишната жена. Преди това е развил бушона за осветлението. Използвал фенерчето на телефона си, за да я заслепи и да не може да го види. Насилил я и ѝ взел 60 лева. После избягал.

Задържаният отрича насилие. Твърди, че между него и жената имало симпатия. Тя се зародила по време на евагелистки служби, които и двамата посещавали. Грабежът не бил мотив.

„Обвиняемият фактически признава действията по трите обвинения, които са предявени. Единственото, което отрича на този етап, е упражнената от негова страна принуда”, обясни окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

СЛЕД НАПАДЕНИЕ НАД ВЪЗРАСТНА ЖЕНА: Засилено полицейско присъствие в русенско село

Разследващите успокоиха хората в Ценово с твърдението,че извършителят на тежкото престъпление не набалязва жертви, които да напада. Конкретно към тази жена е имал симпатии.

Хората в населеното място потвърдиха, че жертвата и задържаният са посещавали служби на евангелистката църква и е възможно да са се познавали. Но не са ги виждали да общуват. Майката на 36-годишния мъж пък е категорична, че синът ѝ не е излизал през нощта от дома им.

Ако назначената психиатрична експертиза покаже, че мъжът може да носи отговорност за действията си, прокуратурата ще повдигне обвинения за изнасилване, противозаконно влизане в жилище и грабеж на пари.

Репортер: Наталия Йорданова