Директорът на отдел „Спорт” – Веселин Василев разказа за всички спортни събития, които феновете ще могат да проследят на живо

След три месеца застой в сферата на спортните събития, спортът на живо се завръща.

„Шоуто започва още тази седмица, когато ще бъде подновено българското футболно първенство. То е най-желано от нашите фенове. Радостна новина за тях имаше вчера, когато здравният министър разреши присъствието на зрители по стадионите – те ще могат да запълнят 30% от капацитета им. Без публика спортът е бездушен”, казва Василев.

Той е на мнение, че спортните събития са преди всичко за феновете и едно спортно зрелище без тях е омаловажено. Очакванията са в кратки срокове публиката да се завърне и на трибуните в Европа.

Големите спортни събития се завръщат по DIEMA XTRA и в PLAY DIEMA XTRA

„До края на сезона остават 56 мача – 51 от шампионата и още 5 за Купата на България, които ще бъдат много зрелищни. Още не е ясен шампионът, въпреки че „Лудогорец” има доста солидна преднина на върха. Ще се разгори много сериозна борба за местата в подножието, защото там са отборите на „Левски”, ЦСКА и „Локомотив-Пловдив”, които ще спорят за местата в европейските турнири, макар да не е ясно кога ще започнат през този сезон. Вероятно това ще се случи през септември”, казва Василев.

„Полуфиналите за Купата на България ще представят много интересни сблъсъци между София и Пловдив – традиционно съперничество. „Левски” играе срещу „Локомотив Пловдив”, а ЦСКА срещу „Ботев Пловдив”. Очаква се финалът да бъде на 1 юли”, съобщи спортният директор.

От тази седмица до средата на юли се очаква зрителите да бъдат силно впечатлени от изявите на българските футболисти. Новият сезон в българския футбол 2020-2021 ще започне почти веднага, след като завърши този.

ФУТБОЛЪТ В ИТАЛИЯ СЕ ЗАВРЪЩА: Серия А подновява сезона

В „Здравей, България“ Василев разказа още, че се очаква подновяването на Английската висша лига. 92 мача ще бъдат излъчени на живо в нашите канали. Купата на Германия се завръща още следващата седмица с нейните полуфинални двубои.

При баскетбола тази седмица ще стане ясно как ще завърши сезонът в NBA, а при автомобилните спортове голямата драма е събирането на фенове по трибуните. В Европа тези състезания ще започнат със сигурност без публика. Завръщат се и състезанията от Формула 1.

Проследете завръщането на най-интересните спортни събития през юни на живо в ефира на DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.