Това обяви кметът Стефан Радев

Директорът на РЗИ-Сливен д-р Петя Балулова подава оставка. Това стана ясно от брифинг на кмета на града Стефан Радев. „Тя сподели, че иска да подаде оставка. Коментирали сме цялата ситуация с нея. Тя в последните дни стана обект на личностни нападки и няма да допусне работата на РЗИ да бъде компрометирана", обясни градоначалникът.

Нови 43 случая на COVID-19 у нас, заразените медици в Сливен вече са 15

Той заяви, че преди да напусне си, д-р Балулова трябва да проведе разговори с Министерството на здравеопазването. 

18 са медицинските лица в местната болница, които са с потвърдени положителни проби. 124 са общо заразените в Сливен. „Някои от тях са на домашно лечение, други са в столични болници. 75 са излекуваните. Тестове на медицинския персонал се правят непрекъснато, надявам се да няма повече заразени”, допълни Радев.

31 са вече заразените с коронавирус в Сърница

 

 

Болницата "Хаджи Димитър", от където са заразените лекари и персонал и днес е затворена за продължаваща дезинфекция. Директорът д-р Пенко Пенков обясни, такава е проведена на два етапа -  в събота и неделя. От РЗИ са взели проби за коронавирус на медиците и резултатите ще излязат до няколко дни. След това болницата ще продължи да приема пациенти. На хората, които постъпват за лечение в нея, ще бъдат правени тестове. Драконовски мерки ще има и за персонала му.

 

 

Д-р Балулова, не коментира пред медиите мотивите за оставката си. Вероятната причина  е поемане на отгворност за множеството заразени с COVID-19 лекари от частната болница „Хаджи Димитър“. В последните дни се появиха и данни за нейни семейни връзки с ръководството на болницата.  

Повече подробности гледайте във видеото

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.