Прокуратурата започна нова проверка на сделката от 2017 г.

Развитие по темата с разследваните от NOVA пътни полицаи от Плевен. Районният съд в града върна заведение на местен бизнесмен, въпреки че в началото на седмицата семейството на катаджията Цветомир Цолов влезе във владение на апетитния имот в квартал "Сторгозия".

Прокуратурата започна нова проверка на сделката от 2017 г., станала в резултат на системен тормоз на катаджията над собственика, персонала и гостите на заведението. 

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Прокуратурата проверява голям имот, закупен от пътен полицай

Заведението е запечатано от миналия понеделник. В Новините на NOVA показахме влизането в заведението на новите собственици, които 10 месеца не се бяха появявали. От документи стана ясно, че притежават фирма, чието материално отговорно лице е жената на пътния полицай Цветомир Цолов – Петя Цолова. Тя се появи на място за първи път след тези 10 месеца, когато придобива само за 460 000 лв. оценяваното за над 1 200 000 лв. заведение. Това се случва след търг с един-единствен играч, влязъл в наддаването в последните му минути. Така купувачът ,бил предизвестен.

До търга, собственик на заведението е Петър Стойков от Плевен. Пред камерата на NOVA мъжът разказа, че го е заложил преди три години. Твърди, че губел клиенти, след като бил подложен на масирани проверки от полицията. Проверяван е и персоналът му.

Той твърди, че още тогава е разбрал, че полицаят е хвърлил око на имота му. А когато цената на заведението пада на 400 000, се появява купувач. Въпреки че фирмата е с капитал от 10 лв. и няма право да извършва сделки, имотът е купен на търг. 

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Полицаи от другата страна на закона II част (ВИДЕО)

Адвокатът на вече бившия собственик смята, че са допуснати съществени нарушения, а новият собственик виждат за първи път. Претенциите на защитничката са още, че имотът не е бил обявен максимално публично, за да стигне до широк кръг от хора. Според купувачите това не било проблем.

Това развитие по темата е безпрецедентно. След влизането на новите собственици във владение се оказва, че заведението е върнато от Районния съд в Плевен.

Петър Стойков е човекът, който подаде сигнал срещу пътни полицаи за това, че повече от седем години е бил рекетиран.

„Нямам нищо против полицията, но имам против определени хора в полицията. Разсипаха ме, разбиха ми и семейството”, казва той.

„За пет часа изнесоха всичко от заведението и го изхвърлиха на паркинга отпред. Това стана със съдействието на полицията и на кмета на Буковлък”, посочи още той.

Още по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.