Сградата е оценена на милион и половина, но е придобита за 460 хиляди лева от съпругата на пътен полицай

След разследване на NOVA - Апелативната прокуратура във Велико Търново поиска от магистратите в Плевен да проверят продажбата на апетитен имот в местния квартал „Сторгозия”. Той е оценен на милион и половина, но е придобит за 460 хиляди лева от съпругата на пътен полицай. А новите собственици вече влязоха във владение.

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Полицаи от другата страна на закона II част (ВИДЕО)

По обед, частен съдебен изпълнител предаде заведението на новите му собственици. На място беше съпругата на плевенския катаджия Цветомир Цолов - Петя Цолова. Търгът, на който имота е продаден, е бил само с един участник. Така купувачът е  бил предизвестен.

До търга, собственик на заведението е Петър Стойков от Плевен. Пред камерата ни мъжът разказа, че го е заложил перди три години. Твърди, че губел клиенти, след като е подложен на масирани проверки. 

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Полицаи от другата страна на закона

А когато цената на заведението пада на 400 хиляди, се появява купувач. Въпреки, че фирмата е с капитал от 10 лв. и няма право да извършва сделки, имотът е купен на търг, само с един играч – жената на Цолов. На нейно име са и още две оборотни заведения – в София и в Плевен.

Адвокатът на вече бившия собственик смята, че са допуснати съществени нарушения.  А влизането във владение бе осигурено и от частна охранителна фирма, наета не от синдика, а от новия собственик.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.