Според него трябва да има безплатни лекарства за ученици до 4 клас и пенсионери

„Българският народ няма нужда от тази компроматна битка. Той има нужда от работа, вдигане на доходите, решаване на икономическите проблеми след здравната криза”. Това заяви в предаването „Здравей, България” лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки по повод разпространените снимки от спалнята на премиера Бойко Борисов и записа, за който се твърди, че е с неговия глас.

Борисов: От днес ще спя с пистолет до главата. Радев ме следи с дрон (ВИДЕО)

„Компроматната война цели отклоняване на вниманието на хората и отвращаването им от политическия процес. От това печелят всички от статуквото”, коментира той.

Марешки призова и атакуващата, и атакуваната страна да прекратят войната. Според него опонентите на правителството се оформят около президента, Корнелия Нинова, Мая Манолова, Васил Божков, Слави Трифонов и други.

Ангелкова: Цялата партия сме зад гърба на премиера

Той уточни, че ВОЛЯ би станала коалиционен партньор на ГЕРБ, ако „нещо конкретно се случи в държавата”. И посочи примера с идеята им за държавна верига от бензиностанции, която беше приета от депутатите. През следващия мандат обединението може да участва във властта, ако се приеме идеята им за безплатни лекарства за ученици до 4 клас и за пенсионери. А учениците до 8 клас според тях трябва да ползват 50% отстъпка при закупуване на медикаменти, уточни лидерът на ВОЛЯ.

Той е категоричен, че трябва да има нова служба с функции, подобни на тези на НСО.

Целия разговор гледайте във видеото

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.