Това съобщи директорът на РЗИ д-р Данчо Пенчев

Четири нови случая на COVID-19 в БСП. Така общо заразените след пленума на партията стават шестима. Това показаха част от резултатите след масовото тестване в столетницата. Сред носителите на вируса са депутат и общински съветник.

Случай на коронавирус в БСП

След масовото тестване в левицата излязоха още четири положителни проби за коронаворус. Те са на народния представител Николай Цонков, общинския съветник Николай Николов, председателя на БСП-Панчарево Еньо Савов и част от организацията в район Слатина Миглена Китанова.

„И четиримата са в много добро състояние, без никакви симптоми. Очевидно, че са носители на вируса, без да знаят и без да има някакви проявления. Не са присъствали тук на пленума в понеделник и четиримата”, заяви Калоян Паргов, председател на БСП-София.

Вчера беше открита и още една положителна проба - тази на зам.-председателя на столичния Общински съвет и дългогодишен съветник от БСП Милка Христова. Тя е приета в болница.

Междувременно след информацията за първия от партията с коронавирус Янаки Стоилов, тестване беше организирано и в Софийския университет, където той преподава. Миналата седмица е провел изпити с част от студентите.

„64 човека. На всичките вчера между 13:00 и 14:00 часа им бяха взети проби. Дотук са излезли една част - на преподавателите, всички са отрицателни”, обясни Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет в СУ.

Втора положителна проба за COVID-19 в БСП

Изпитите се провеждали при спазване на противоепидемичните мерки, съобщиха от ръководството на университета. И припомниха, че студентите, които се страхуват да се явят сега, могат да го направят през август. Според  лидера  на БСП – София Калоян Паргов тестване трябва да бъде организирано и в парламента заради новия случай на коронавирус на депутата Цонков.

Към този момент обаче от РЗИ ще изпратят само препоръки за работа към Народното събрание.