Маршрутът им се определя от туристическата книжка „100-те национални обекта в България”

Eнтусиасти обикалят красиви места у нас, за да практикуват йога, а после чистят боклуците там.
Мария Дичева започва да я практикува преди повече от 7 години.  Днес тя вече е инструктор с богат опит и е основател на инициативата „Поход на 100-те национални места в България”. “Нашата инициатива започна преди 2 години.  Тогава реших всяко лято веднъж в месеца, да организирам йога практики на открито сред природата и в същото време да посещаваме различни природни забележителности и места”, обясни тя. 

Йога студиа предлагат безплатни онлайн уроци за лекари

Маршрутът им се определя от туристическата книжка „100-те национални обекта в България”, като в момента обикалят Благоевградска област. При един от последните им походи, им дошла идея, която да бъде в полза на природата и нейната чистота. „Идеята на това събиране беше, освен да си направим една хубава йога практика, сред природата, също да дадем нещо от себе си за нея. Няколко пъти се разхождах до там, и ми направи едно много грозно впечатление, че местата обособени за кът са много замърсени с фасове, с боклуци, хората си оставят много често, боклуците от бивакуване. И така решихме една малка скромна група да отидем да почистим след което да се наградим с йога практика”, допълни Мария Дичева. 

СПОРТ НА ГРАДУС: Латвийци практикуват йога с… бира (ВИДЕО)

Всеки един човек, без значение от възрастта и опита си с йогата може да се включи в походите. Те включват посещението на исторически музей и на места с красиви гледки за практикуване на йога. „Последно едно от така най-впечатляващите места, които посетихме, беше трънското ждрело, там се събраха дори и доста деца, много живописно място, беше много смешно защото си правихме преход от Трънското ждрело и стигнахме до някакво село в което имаше събор със сръбска музика, нали по принцип трън е малко по близко до сръбската граница, хората местните, който бяха там ни поканиха почерниха ни с курбан, така искаха да ни включат в техния празник, въпреки че не ни познаваха, така много топло се държаха с нас и много приятелски, все едно се познаваме от доста дълго време”, каза още Дичева. 

В инициативата се включват около 20-30 човека, като някои от тях за пръв път се срещат с духа на древната философия. Практикуването на йога, се грижи за здравето на нашата психика, ум, тяло и душа. Едно алтернативно средство, което помага на съвременния човек да се справи със стреса.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.