Това заяви той на извънреден брифинг

„Призовавам гражданите, в поредния ден на простест, да запазят самообладание и да не се поддават на провокации. Сами видяхте, че всичко може да протече мирно и тихо. Имаше дребни инциденти, но не можем да обвиним всички присъстващи”. Това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов на брифинг. 

 

 

„Искам да кажа, че самите хора, участващи в протестите, ни търсиха и ни казваха че има провокатори. Те сами ги изведоха. Твърдението им обаче не се потвърди, но това е друг въпрос”, добави той. 

„Очакваме провокации. Потвърждават се всички информации за намиране на платени участници”, заяви още Иванов. 

„Всички имат право да протестират, но по законен начин. Полицаите не са ви враг, а си вършат работата. Всички обвинения срещу тях са безпочвени. Там са, за да се грижат за вас и не са отговорни за вашите емоции”, допълни главният секретар на МВР.

Той коментира и инцидента с мъжа, който е студент в Хага. Той беше един от по-сериозно пострадалите при сблъсъците между протестиращи и полиция. „Разбирам родителите му. Не е приятно случилото се. По случая тече проверка", допълни Иванов. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си