"Бих се притеснил, ако всички хвалим прокуратурата", каза още той

„Не мога да възприема въпроса за призивите за оставката на Иван Гешев като актуален, защото не виждам причина за това“. Това заяви председателят на Асоциацията на прокурорите в България Евгени Иванов в студиото на „Здравей, България“.

Защо адвокати поискаха оставките на Иван Гешев и Данаил Кирилов?

„В едно свое изявление главният прокурор каза защо няма да подава оставка, а именно – защото си върши работата. Това не може да е повод за оставка“, категоричен бе той.

Запитан какво смята за влизането на прокурори в Президенството, той коментира: „Прокуратурата трябва да си върши работата така, както повелява законът. Не виждам нищо по-различно от това да се случва в тази ситуация. Напротив – колегите влязоха културно в сградата, свършиха си работата и излязоха“.

Прокурори от цялата страна в защита на Иван Гешев

„Бих се притеснил, ако всички хвалят прокуратурата. Това би означавало, че не си вършим работата както трябва. Тъй като сега всички ни критикуват, аз съм по-скоро спокоен. Това означава, че работим", каза още той.

„Прокуратурата просто е активна. Толкова активна не съм я виждал, поне откакто аз работя", категоричен бе той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.