Бившият заместник външен министър разказа за перипетиите си в "Здравей, България"

Бившият заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев разбира, че е заразен с коронавирус от частна лаборатория след посещение в две болници.

159 нови случая на коронавирус у нас

Това се случило в началото на месеца. „Почувствах леко неразположение и тъй като личният ми лекар отсъстваше, първо пробвах да отида до „Пирогов” за преглед и тест. От там ме върнаха, защото правили тестове само на приети пациенти. Изпратиха ме във ВМА и след двучасово ходене по кабинети ме приеха в Инфекциозно отделение за преглед и тест”, сподели той в предаването „Здравей, България”.

„След това лекарка ми каза да се прибера и ако не получа обаждане, значи тестът ми е негативен”, поясни Керемедчиев.

Редица държави налагат карантина и ограничения за българите

Още същия ден обаче той решава да си направи такъв в частна лаборатория. На следващата сутрин разбира, че резултатът е положителен. „Минаха 28 часа и аз започнах да търся контакт с Инфекциозното отделение на ВМА, за да видя дали наистина те ще потвърдят положителната проба. Едва след петия път успях да се свържа с дежурния лекар и ми казаха, че съм положителен”, разказа още бившият заместник външен министър.

Целия разговор гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.