Това съобщи Цвета Караянчева

Народният представител от ГЕРБ и председател на парламентарната Комисия по външна политика Джема Грозданова подаде оставка. Новината съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева в началото на днешното пленарно заседание, предаде БГНЕС.

Прекратяването на депутатските ѝ правомощия залегна като извънредна точка в дневния ред на парламента и бе гласувано от депутатите. Така и не станаха ясни мотивите за оставката на Грозданова, както и кой ще я замести на депутатската банка в групата на ГЕРБ.

Музикантът Калин Вельов става депутат от ГЕРБ. Артистът влиза в редиците на парламентарната група на мястото на подалата оставка Джема Грозданова, съобщава Kmeta.bg.

Тя  беше депутат от 24 избирателен район в София. Следващият в листата е Калин Вельов. По правило, ако някой депутат се откаже, мястото му в парламента се заема от следващия в листата. Последният, разбира се, има правото да откаже също. Калин Вельов обаче няма да го направи и така автоматично става народен представител.

"Влизам в парламента, за да подкрепя ГЕРБ и правителството. Мисля, че не е удачно в момента кабинетът да подава оставка", аргументира решението си Вельов. "Политиката има нужда от хора на изкуството - по-шумни и по-приказливи", допълни музикантът. 

Припомняме, че той се запознава с кмета на София Йорданка Фандъкова покрай няколко музикални проекта, реализирани съвместно със Столичната община. Вельов иска да внесе промяна в културата и образованието в качеството си на народен представител. Като пример посочва закона за културата, кърпен десетки пъти.

"Пандемията удари много сериозно хората на изкуството, не знам колко дълго ще мога да упражнявам депутатска дейност, но определено ще се постарая", каза още Калин Вельов. Заради факта, че става депутат той ще отложи планираната си почивка това лято. Най-разочарована ще е дъщеричката му, която трябваше да летува с него на каравана на морето за 10 дни. 

Рокади в кабинета - след вота на недоверие (ВИДЕО)

Борисов обмисля пет варианта за бъдещето на кабинета

БСП внесе вота на недоверие срещу кабинета „Борисов 3“

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.