То няма да приема пациенти през следващите два дни

Неврологичното отделение на МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч е затворено за 48 часа за почистване и дезинфекция, заради пациент с положителна проба за коронавирус. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция, цитирани от БТА.

Мъж на 75 години е бил приет за лечение в отделението на 11 юли. Напуснал е самоволно болницата на следващия ден, но на 14 юли се е върнал в лечебното заведение с грипоподобни оплаквания. Настанен е и е изолиран в белодробното отделение, а след положителен резултат от PCR тест днес е приведен в Инфекциозно отделение.

232 са новите случаи на коронавирус у нас

Неврологично отделение е поставено под карантина, считано от 15 часа днес, със заповед на директора на РЗИ за 48 часа, през което време се преустановява приемът на нови пациенти. Болните, нуждаещи се от хоспитализация, ще бъдат насочвани към УБАЛ "Сърце и мозък" в Плевен.

Разпоредено е незабавното провеждане на крайна огнищна дезинфекция в отделението, изследване на медицинския персонал и хоспитализираните пациенти. От РЗИ съобщават за още един заразен с COVID-19 - 68-годишен мъж от Ловеч, изследван като контактен на положително лице, обявено на 13 юли.

Маските на закрито в Албания станаха задължителни

По негово желание мъжът е хоспитализиран днес в болница в София. Пациентът в последствие ще бъде прехвърлен за наблюдение на РЗИ - София. В Ловешка област общо диагностицираните случаи до момента са 30. От тях активни са 14 случая - 9 на домашно лечение, 5 - хоспитализирани и 16 излекувани, допълват от РЗИ.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.