Той обяви, че предстоят нови социално-икономически мерки

„Връщам се в къщата, от която започна моят трудов стаж с голямо удоволствие. На 1 септември 1980 г. постъпих като току-що завършил студент. През годините натрупах доста опит и ще мога да помогна на колегите”. Така досегашният здравен министър - Кирил Ананиев, коментира новият си пост. Днес той трябва да заеме мястото на Владислав Горанов. 

И допълни, че предстоят нови социално-икономически мерки, които в понеделник ще бъдат обсъдени на коалиционен съвет.  „В понеделник ще ги представим на коалиционните партньори. Ще предвидим мерки, които са свързани със средства, които ще стигнат до хората и бизнеса", обясни Ананиев. 

НА ЖИВО: НС прие промените в кабинета

„Не мога да кажа, че ми е олекнало, защото има много неща, които трябва да довършим в Министерство на здравеопазването. Убеден съм, че професор Ангелов и екипът ще завършат няколко много важни проекти, най-вече свързани с електронното здравеопазване”, поясни Кирил Ананиев. И допълни, че има много задачи и в Министерството на финансите.

„Предстои сериозно приключване на бюджета в условията на коронавирус. Няма да е лесно. Приходите са доста по-малко от предвидените. Имаме работа по проектобюджета за 2021 г. Там също приходите няма да бъдат в този размер, в който бяха разработени първоначални. И на мен ми е мъчно, че напускам. Създадохме добра обстановка за работа. Важно е колективът да е спокоен”, поясни той.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.