Това може да се случи в началото на 2021 г., заявиха от „Върджин Галактик”

Ричард Брансън може да излети в космоса на борда на своя космолет „Върджин Галактик” като първи пътник в началото на следващата година, заявиха от компанията, цитирани от БГНЕС.

„Върджин Галактик” показа дизайна на кабината за космически туризъм

„Върджин Галактик” многократно отлага датата, на която ще отведе първите туристи извън земната атмосфера и заяви, че 600 души са заплатили по 250 000 долара, за да си резервират място на борда. От компанията заявиха, че "очакват да се премине към следващата фаза на програмата за изпитателен полет" през есента с два пилотирани полета.

"Ако приемем, че и двата полета покажат очакваните резултати, „Върджин Галактик” предвижда полетът на сър Ричард Брансън да се случи през първото тримесечие на 2021 г.", се казва в съобщение на компанията.

"Върджин галактик" и НАСА ще подготвят космически туристи

Ако това се случи, събитието би проправило пътя за започване на търговски пътешествия. Програмата е засегната от сериозни пречки, като например опустошителната катастрофа през 2014 г., причинена от пилотска грешка, което забави развитието на SpaceShipTwo.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.