В областната болница беше регистриран пореден случай на агресия срещу медик

Пореден случай на агресия срещу медик. Близка на пациент посегна на медицинска сестра в шуменската болница. Случаят обаче поставя не само въпроса за сигурността и охраната в лечебните заведения.

Жена нападна медицинска сестра в Шумен

Пациентът е изпратен от Силистра за лечение в съседната областна болница. Оказало се, че освен пневмония, има инфаркт и антитела за COVID-инфекция. Освен това МБАЛ - Шумен започва да приема все повече пациенти от други региони.

„Напрежението при нас е денонощно и целогодишно. Проблемът на хората в България е този, че идвайки в Спешното отделение, не знаят какво е спешност. Агресивно е отношението на всички, независимо от пола, възрастта, вероизповеданието. Хората не знаят какво е спешност, искат от нас невъзможното”, обясни д-р Владимирова.

Към болницата в Шумен се изпращат пациенти от съседните области. Според директорът на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов това драстично е увеличило броя на спешните пациенти в здравното заведение.

Пациенти с коронавирус доброволно напускат болницата в Шумен

„Това натоварва болницата, защото кадрите са малко и вече са изключително изморени. Липсва ни и част от апаратурата, която може да бъде използвана. Проблемите ни са много”, обясни той.

Относно мъжа, пренасочен от Тулово към Шумен, Костов заяви, че пациентът е насочен от личния си лекар за планов прием, след доказана пневмония. Той е на мнение, че често се получават ситуации, при които спешни случаи са изпратени като планови и обратното, което създава проблеми.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.