При експлозията загинаха повече от 130 души, над 4 000 са ранени, а много хора са в неизвестност

Видео, заснето с дрон, показва мащаба на разрушенията в ливанската столица Бейрут. От вчера Ливан е в тридневен траур след мощната експлозия в столицата, при която загинаха повече от 130 души, над 4 000 са ранени, а много хора са в неизвестност.            

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Гневни жители на Бейрут поискаха обяснение от управляващите за трагедията, която сполетя града. Социалните мрежи са пълни с въпроси и обвинения. Властите съобщиха, че са арестувани няколко шефове на пристанището, където избухна взривът. Основната версия е, че те са съхранявали неправилно над 2 700 тона амониева селитра, която е причинила експлозията.

 

 

В същото време Амнести Интернешънъл и Хюман Райтс Уоч поискаха независимо, международно разследване.

Фотограф засне експлозията в Бейрут (ВИДЕО+СНИМКИ)

Американският президент Доналд Тръмп внесе допълнителни съмнения по случая.  Той не изключи взривът да е предизвикан умишлено. „Мога да ви кажа, че каквато и да е причината, станалото е ужасно, но самите те реално не знаят какво е. В момента го проверяваме. Как можете да кажете, че е инцидент? Ами ако някой е оставил някое ужасно взривно устройство? Може така да е станало. Може да е било нападение. Не мисля, че има човек, който да бъде сигурен засега. Проверяваме го щателно" , каза Тръмп.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.