Още преди началото на протеста в София се стигна до арест

Антиправителствените протести продължават. В 39-тия ден недоволстващи отново се събраха в „триъгълника на властта”.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Още преди началото на самия протест се стигна до арест. Жена, във видимо нетрезво състояние отиде при палатковия лагер при Президентството и започна да се кара с протестиращите. Няколко мъже я избутаха настрани, а това видимо я ядоса още повече. Стигна се до намесата на няколко полицаи, които се наложи да я арестуват. Малко по-късно беше пусната.

Малко сред 21 часа протестиращите се отправиха на традиционното си шествие до "Орлов мост". 

Трите палаткови лагера в центъра остават. Към момента протестът преминава без ескалация на напрежението.

Междувременно медицински сестри обявиха безсрочен протест за утре. От Синдиката на медицинските специалисти заявиха, че ще разпънат палатков лагер пред Министерството на здравеопазването в 18:30 часа.

От Сдружение „Зограф” пък поискаха културния министър Боил Банов да глоби организаторите на протеста от „Отровното трио” с 30 000 лв. Причината е поругаването и увреждането на емблематичната сграда на Народното събрание. Припомняме, че в четвъртък тя беше замеряна многократно от протестиращи с яйца и домати.

38-ми ден на протести в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Нови блокади нямаше и в 38-мата вечер на протест. Традиционно недоволните от управлението се събраха на площад „Независимост” към 19 часа.

"Искаме по-добро развитие, да се развиваме, не да бягаме в чужбина и да не си стоим в собствената си държава", казват протестиращи.

При фонтана пред  Президенството мъж беше арестуван, след като бутна контейнер за боклук и влезе във фонтана.

Към 21 часа протестиращите се отправиха към „Орлов мост”.  Там, по случай празника Успение Богородично,  отправиха обща молитва.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.