Блокадата на "Орлов мост" остава

Въпреки заявката за промени в Конституцията и свикване на Велико народно събрание протестите продължават. В началото на днешния ден, в 19 часа площадът в т.нар. „триъгълник на властта” все още е почти празен. Хората постепенно прииждат. Има и полицейско присъствие.

Палатковите лагери в центъра на София остават (ВИДЕО)

Блокадата на "Орлов мост" остава. Палатките и шатрите пред Министерския съвет – също. Блокада има и пред Ректората на Софийския университет.

Очаква се по-късно протестиращите да се отправят на традиционното си шествие към "Орлов мост".


Снимка: NOVA

Един мъж беше арестуван малко след 19:30 часа. След множество сигнали от страна на граждани, че мъжът е пиян и се е изкъпал във фонтана пред президентството, на място дойдоха служители на столичната полиция и го задържаха. Имаше и скандал между жена, която искаше да премине блокадите и протестиращи.

Няколко минути след 21 часа, протестиращите тръгнаха на марша си към "Орлов мост". Там блокадата остава.

При пристигането си там гражданите запалиха свещ за днешния християнски празник - Голяма Богородица. Отец Дионисий, който е сред често срещаните лица на протеста, предложи всички да направят общо моление на ключовото кръстовище, а след това го поведе на мегафона.

По време на молението две линейки линаха през кръстовището.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.