Те настояват за среща с министър Данаил Кирилов

Протестиращи от сдружение "Боец" блокираха за кратко тази сутрин входа на Министерството на правосъдието. Те настояваха за среща с министъра на правосъдието Данаил Кирилов. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В 40-ия ден от протестите остават и трите палаткови лагера. Сутринта обаче започна с напрежение. Малко преди 09:00 часа, от движение „Боец” тръгнаха на шествие от „Орлов мост”. Протестиращите стигнаха до правосъдното министерство и се опитаха да влязат вътре, за да се срещнат с министъра.

„Дошли сме да връчим оставката. Още с пристигането поискахме да влезем мирно в тази обществена сграда. Това не се случва не по ваша вина. Това не се случва защото министърът се скри, заключвайки се”, заяви Георги Георгиев, сдружение „Боец”.

В знак на несъгласие, входът беше временно блокиран с туби минерална вода. Минути по-късно сградата беше обстрелвана с яйца. А протестиращите се върнаха на „Орлов мост”.

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.