Те са недоволни от неизпълнени обещания на правосъдния министър

От днес до 28 август служители на „Съдебна охрана” и надзиратели, членуващи в „Синдикат Охрана”, ще протестират. Намеренията им са да излизат на „събрания на открито” пред съдебните палати в знак на недоволство от неизпълнените договорки между тях и министъра на правосъдието.

 

 

„Причината да излезем тук е неизпълнението на поетите ангажименти от министър Данаил Кирилов. Те са свързани с щатната обезпеченост на ГД „Охрана” и отпускането на допълнителни бройки към щата, както и със системни нарушения на споразумението за сътрудничество”, заяви председателят на „Синдикат Охрана” Петко Чалъков.

По-късно през деня от правосъдното министерство съобщиха, че министър Данаил Кирилов се е срещнал с представители на „Синдикат Охрана” и ръководството на ГД „Охрана“.

Той ги е уверил, че поетите към тях ангажименти ще бъдат изпълнени в максимално кратки срокове. Министърът е разговарял по темата и с премиера и финансовия министър.

Още по темата гледайте във видеото.

Репортер: Цеца Алексова

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.