Палатковите лагери на възлови кръстовища остават

В 19 часа в Триъгълника на властта започна 45-тата вечер на протести. Непроменени остават исканията -  за оставка на кабинета и на главния прокурор.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА

Малко преди началния час на акцията на недоволство на възрастна жена ѝ  прилоша и се наложи на мястото да пристигне екип на Спешна помощ. Оказана ѝ е медицинска помощ. По-късно се очаква  и традиционното шествие на протестиращите от Министерски съвет до Орлов мост.

СЛЕД ШЕСТВИЕТО СНОЩИ: Кинопрожекция, волейбол и каране на ролери на „Орлов мост” (ВИДЕО)

Снимка: Ивелина Драгнева, NOVA

44-тата вечер на протести премина с кинопрожекция игра на волейбол, каране на ролери и велосипеди. „Идеята беше артистичен протест срещу построяването на хотели, като цяло застрояването на морето, което е неправилно”, сподели участник в протеста.

Мненията около акцията на недоволство обаче остават полярни. „Недопустимо е в центъра на София да се нападат жени и да се блокират възлови кръстовища. Това, което се случва с тези хранителни продукти, с които се замерят институциите, е много грозно, защото може би се изхвърля храна, която щеше да нахрани възрастните в старческите домове за една седмица примерно”, коментира ММА боецът Станислав Недков – Стъки. 

Премахнаха палатковия лагер в Пловдив

Снимка: Ивелина Драгнева, NOVA

Протестиращите коментираха и изказванията на председателя на парламента Цвета Караянчева и на президента Румен Радев.  „Щом и от връх Шипка е стигнало до София, че искат оставка, значи цяла България иска оставката на Бойко Борисов”, каза участничка в протеста.

Около 20.30 часа част от протестиращите се от правиха към сградата на Министерския съвет и наредиха колички и джипове. Разпънаха и плакат с искане на оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова и на премиера. Инициативата е на "Отровното трио".  А по-късно участниците в протест запалиха свещи.  След това те се отправиха на шествие до Орлов мост, където започна кинопрожекция. 

Снимка: Ивелина Драгнева, NOVA

Палатковите лагери остават на три места в центъра на София – на площад „Независимост”, до Ректората и на Орлов мост. Там обстановката е спокойна. В същия час се очаква да започне контрапротест на бул. „Ситняково”. Той е срещу затварянето на възлови кръстовища в столица.

Снимка: Ивелина Драгнева, NOVA

Снимка: Ивелина Драгнева, NOVA

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.