Динамично време ни очаква през следващата

Краят на седмицата ще е особено горещ с температури от 31 до 36 градуса. Слънчево време над цялата страна с лека облачност след обяд над планините в Югозападна България и по-осезаем вятър – в източните райони.

Слънчев и горещ уикенд

Слънчево време с рехава облачност над крайбрежието. Дневни температури – около 30 градуса. Термометрите на морската вода ще показват около 26-27 градуса. Вълнението – незначително, но все пак по-видимо по южните брегове. Тенденцията е да започне да се усилва в понеделник и вторник до 2-3 бала или височина на вълните около метър.

Между 9 и 38 градуса през август

Следващата седмица започва с малко по-динамично време. Още в понеделник очакваме следобедни превалявания с гръмотевици в югозападната част на страната. Във вторник валежи ще паднат на повече места, но отново най-вече в западната половина на страната. През нощта и в сряда ще превали с гръмотевици и тук-там на изток. Там, където условията позволят образуването на по-мощни гръмотевични бури, съществува риск от градушки и локални силни пориви на вятъра. Захлаждането от запад на изток ще смъкне дневните температури с някой-друг градус около средата на периода, но като цяло времето остава топло. Втората половина на седмицата времето ще се стабилизира с нова гореща вълна и много слънчеви часове.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.