Шофьорите им не се уплашиха нито от министерската заповед, нито от полицейското присъствие

Джипове продължават да превозват туристи до Седемте рилски езера. Нито министерската заповед от миналата седмица, нито полицейското присъствие през уикенда не попречиха на шофьорите на джиповете да кръстосват планината, превозвайки туристи. Оказа се, че пътищата към Рила са много и няма как на всички тях да бъде осигурен патрулиращ автомобил. Така шофьорите, които превозват хора нелегално, съвсем спокойно продължават да го правят и дори глобите не ги спират.

Проверяват природен парк „Странджа” заради преминаващи джипове

„Джиповете се движат по общински път, навлизат в защитена зона „Рила буфер" и оттам се отправят към Седемте рилски езера. На 17 стълб има двойка охранители, както и на следващ подход. Там са спирани и не са допускани джиповете”, заяви Стефан Кирилов, Национален парк „Рила”. Той обаче призна, че в миналото е имало и нападение над охранителите.

Забраниха джиповете на Рилските езера

За тази година пък имали 6 установени нарушения за движение и престой на МПС в Рила. Съставени са актове. Глобите варират между 100 и 5000 лева.

Повече гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.