Издирването беше спряно през нощта, но още в ранните часове днес беше подновено

Втори пореден ден в Бейрут продължава работата на спасителни екипи с надеждата да бъде намерен оцелял, месец след опустошителния взрив на пристанището. Специално оборудване е засякло в четвъртък сърдечен пулс и дишане. Издирването беше спряно през нощта, но още в ранните часове на петъчния ден работата беше подновена.

Откриха признаци на живот под развалините на рухнала сграда в Бейрут

Повече от 200 души загинаха, когато повече от 2700 тона амониев нитрат избухнаха на пристанището в ливанската столица. 300 хиляди души останаха без дом.

Щетите от експлозията в Бейрут са за над 15 милиарда долара

„Опитахме се да влезем през малък тунел, но имаше метална арматура и не успяхме да минем, защото тя може да поддържа на мястото им част от отломките. Ще чакаме да дойде тежката техника, така че да повдигне отломките и да видим какво се случва наистина”, обясни Мишел ал Мур от  гражданската защита на Ливан.

Рибар заснел мощния взрив в Бейрут (ВИДЕО)

„Събудих се с болка в стомаха. Гледам как отместват камък по камък. Стомахът ми се обръща и не знам какво е това – надежда ли, лудост. Живеем в абсурдна ситуация, така че може би имаме право да се надяваме”, смята Шадех Факих - жителка на Бейрут.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.