Близки на загиналите искат справедливост и реални присъди

Близки на убити на пътя – в търсене на справедливост. При трагичен случай отпреди 2 години украински шофьор на тир помете мантинела на автомагистрала „Тракия”, влезе в насрещното и премаза колата на бременна млада жена и приятеля й, които пътували от Бургас към София за преглед при лекар.

Тираджията, убил бременна жена и мъжа й на "Тракия", пушил марихуана

Близките на загиналите Северина и Ивайло ни потърсиха, защото се оказва, че присъдата на шофьора ще бъде сериозно намалена. Сестрата на загиналия Ивайло – Доротеа Минчева, написа и призив в социалните мрежи.

„Това е третият път, в който намаляват присъдата. Тя в момента е намалена на 4 години и 8 месеца. Това е последното решение, което получихме, но все още не ни е ясно защо е намалена. Първоначалната присъда беше 12 години, след това беше намалена на 9 години поради признаване на вина”, обясни тя.

 

 

За близките на загиналите не е ясно как точно е причинена катастрофата. Те имат данни, че преди да се удари в мантинелата, камионът е блъснал пътни знаци, обозначаващи предстоящ ремонт.

Шофьор на тир се призна за виновен за смъртта на семейство на АМ "Тракия"

„Химическа експертиза доказва, че шофьорът има химически вещества в кръвта. Не мога да кажа дали не е заспал. В едно от решенията на съда”, добави Доротеа Минчева.

В едно от решенията на съда се казва, че украинският шофьор не е нарушил правилата за движение. Близките на загиналите са озадачени, тъй като нямат обяснение за този довод, при положение, че камионът е влязъл в насрещното. Случаят вече не се води и особено тежък.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.