Кръвните му проби са показали, че е употребил канабис

Обрат по случая с украинския шофьор на тир, който мина в насрещното на магистралата и уби млад мъж и бременната му съпруга. Кръвните му проби са показали, че е употребил канабис.

Всичко това стана ясно по време на съдебно заседание за мярката му за неотклонение.

Шофьорът, прегазил младо семейство на „Тракия”, се разплака в съда (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шофьорът отрече да е пушил марихуана и поиска да бъде освободен срещу парична гаранция. Решението на магистратите обаче е постоянен арест.

"Експертизата е на кръвта и на урината на обвиняемия Станислав Пислар - марихуана. Активното вещество е тетрахидроканабинол - това е марихуана, канабис, което оказва вляние на квалификацията на деянието като особено тежък случай. Не само вредните последици с двамата убити, но и с това, че той се е поставил в такова състояние със съзнанието си, че не може да управлява адекватно автомобила", коментира Андрей Атанасов, апелативен прокурор в Апелативна прокуратура-Пловдив.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Бременна красавица от Карнобат е убитата от тир жена (СНИМКИ)

"Това, че е установено наличие на следи от тетрахидроканабинол в кръвта на обвиняемия, не значи, че той е шофирал под въздействие на това наркотично вещество, тъй като в тази експертиза по никакъв начин не е описано в какво съотношение и по какъв начин би могло да повлияе способността му за бърза реакция при управление на моторно превозно средство. Ние сме наясно, че теорията доказва, че до 6 месеца могат да бъдат намерени такива следи", контрира Даниела Витанова, адвокат на шофьора.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.