Той горя три дни

Потушен е пожарът в химическия комбинат „Свилоза“ в Свищов. Той изпепели хиляди кубически метра дървесина, предназначена за суровина за производство на целулоза, предаде БНР.

Голям пожар в свищовското предприятие „Свилоза” (ВИДЕО)

Няма пострадали пожарникари, няма обгазено население при пожара в химическия комбинат в Свищов, който е загасен, заяви говорителят на ОД на МВР Мариана Христова. „Вече няма пламъчно горене, локални пропушвания има на места. Оттеглят цялата налична техника и огнеборците и остават там да дежурят само автомобилите на ведомствената противопожарна служба“, каза още Христова. 

Втори ден борба с пожара в „Свилоза” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Предстои ревизия на складовете за дървесина в „Свилоза“, за да се изчисли количеството дървен материал, който е изгорял и какви са щетите.  

Продължава разследването на причините за пожара, проверяват се всички версии, включително умисъл и застрахователна измама. Няма обгазяване на града, тепърва ще се изчисляват щетите от огнената стихия. 

Пожарът в "Свилоза" е овладян (ВИДЕО)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.