Вокалистът бе убит през 1980 г.

Марк Чапман, който уби вокалиста на британската група „Бийтълс“ Джон Ленън през 1980 г., за първи път 40 години след престъплението се извини на вдовицата му Йоко Оно. Това съобщи БГНЕС с позоваване на протокола от изслушването на комисията по условно освобождаване, която през август отхвърли петицията му за 11-и път.

За 11-и път отказаха на убиеца на Джон Ленън предсрочно освобождаване

Той обяснил решението си за убийството с желанието да стане известен, както и със завистта към славата и финансовото благосъстояние на музиканта. "Това беше невероятно егоистична постъпка. Съжалявам за болката, която й причиних (на Йоко Оно). Постоянно мисля за това", цитира телевизионният канал откъси от протокола.

Продадоха на търг кръглите очила на Джон Ленън (СНИМКИ)

На 8 декември 1980 г., когато Джон Ленън и съпругата му се прибират у дома, Чапман стреля пет пъти в гърба на музиканта. Ленън умира от загуба на кръв по пътя към болницата. Няколко часа преди смъртта си, музикантът подписва автограф за Чапман на диска „Double Fantasy“.

Ленън е кремиран, а прахът му е разпръснат над „Сентрал Парк“ в Ню Йорк. Съдът призна Чапман за вменяем и го осъди на доживотен затвор.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.