През последното денонощие има 58 нови случая

Актуалните данни за развитието на коронавируса показват 58 нови положителни проби. Традиционно обаче, в понеделник статистиката отчита по малко направени тестове - PCR изследванията за последното едни денонощие са малко над 1000. Излекуваните пациенти са 16, а  починалите 7.

На този етап, обаче, не се предвижда цялостно преминаване  към електронно обучение, обяви  просветният министър Красимир Вълчев. 

По думите му броят на заразените учители и ученици все още се движи в границите на нормалното. Случаите обаче се увеличават. 

От днес, учениците от 4-ти до 12-ти клас, на Средното училище "Райчо Каролев" в Габрово минават в дистанционна форма на обучение. 

Причината - 16 учители са поставени под карантина заради коронавирус. Министър Вълчев обяви, че именно това ще бъде практиката - отделни паралелки да се изолират. 

„Ние имаме един нормален ръст, нормален брой, процент на заболелите ученици и учители. Продължаваме по същия начин. Ще преминават отделни паралелки на обучение в електронна среда. Това, което имаме в момента е 4 на 1000 паралелки преминали на обучение в електронна среда. В момента не можем да кажем, че имаме значително увеличение заради отварянето на училищата”, заяви министърът на образованието Красимир Вълчев.

COVID-19: Без починали за последното денонощие у нас

Спада заболеваемостта от COVID-19 у нас, връщат брифингите на Щаба

Здравният министър упрекна депутати, че не носят маски в НС

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.