Ученикът бил заплашван с нож и принуждаван да пуши трева

Родители от врачанско спират децата си от училище заради тормоз от по-голям ученик. Момче от 7-ми клас принуждавал със сила нов ученик да пуши трева. Твърди се, че седмокласникът е гонел други деца с нож.

Веска Маринова скоро се прибрала от Германия и записала сина си в училището в съседното село Баница. В края на миналата седмица момчето обаче отказало да посещава учебни занятия. Твърдяло, че е станало жертва на агресия от страна на по-голям ученик.

„Когато той се прибра, каза, че няма да отиде на училище, защото го е страх от момче, което го е гонило, за да го намушка с нож. Същото момче го е хванало и принуждавало да пуши трева. Учителка, случайно преминаваща, е успяла да окаже съдействие”, обясни майката на потърпевшия ученик Веска Маринова. 

Ден преди това същият ученик вързал ръцете на момчето и се ядосал, че не прави това, за което големият настоявал.

„Дойде при мен с червени очи и ме попита откъде съм. Когато му казах, че съм от Пещера, той извади ножка и започна да ме гони. Аз се качих бързо в автобуса, а шофьорът го изгони. Каза ми обаче, че на следващия ден ще ме заколи”, допълни момчето и посочи, че няма вражда с по-големия ученик.

 

 

Въпреки че тийнейджърът гонил и друго дете с нож, учителите така и не разбрали, защото това се случвало в двора, където няма охрана. Два поредни дни майката на тормозеното момче се обаждала на една от учителките и в петък тя информирала ръководството. Последвала среща със седмокласника.

„Момчето от 7-и клас ми обясни, че този нов ученик му е бил интересен и затова е поискал да комуникира с него. Призна, че е имал не само комуникация, но и вербален натиск”, обясни директорът на училището Теменужка Томчовска.

В училищната сграда няма охрана, а децата отиват непридружени до автобуса. Ръководството пое ангажимент да се заеме сериозно със случая, а от Регионалния инспекторат заявиха за NOVA, че започват незабавна проверка и ще окажат помощ за установяване на ред и спокойствие в училището.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.