В началото на април той призова хората масово да отидат на църква на Великден, въпреки предписанията на здравните власти

Приключи разследването срещу Волен Сидеров за подбуждане към престъпление. В началото на април той призова хората масово да отидат на църква на Великден, въпреки предписанията на здравните власти в извънредно положение хората да останат по домовете си. Призивът за нарушаване на правилата Волен Сидеров отправи в ефира на партийната телевизия на "Атака".  

Призивът доведе до обвинение и задържане на Сидеров за 24 часа в столичното 3-то РПУ. Съдът го пусна под гаранция от 50 хил. лв. Разследването вече е приключило и сега прокуратурата ще решава дали ще пише обвинителен акт.

От „Атака” искат мораториум върху продажбата на държавни имоти

„Но не е ли най-върховен Божият закон, който казва: "Не прави на другите това, което не искаш да правят на теб". Питайте здравните власти, може би някои от тях скоро ще отговарят пред закона за това какво са писали като наредби и подзаконови нормативни актове. Аз ви казах най-висшият закон - Божият закон. Той не подлежи на поправки в Народното събрание”, заяви Сидеров.

Две нови обвинения и общо 100 000 лева гаранция за Волен Сидеров

Поддръжници на Волен Сидеров също дойдоха пред столичното 3-то РПУ, където той се запозна с материалите по делото

„Ние всички го подкрепяме, защото няма по-голям от Бог. Християнската вяра, вярата в Бог, тя ще спаси човечеството, нищо друго”, каза Цецка  Добрева.

„Така е сметнал, така е постъпил”, коментира Красимир Симеонов.

Волен Сидеров остана в сградата на 3-то РПУ по-малко от половин час.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.