Проверени бяха всички преминаващи автомобили

Специализирана полицейска операция срещу миграцията по южната ни граница. Всички автомобили по магистрала „Марица” днес бяха отбивани и проверявани. Паралелно с това Гранична полиция засили патрулите по зелената граница.

 

Задържаха 12 мигранти, опитали незаконно да напуснат страната

По време на безпрецедентната акция бяха проверени над 760 автомобила с 1500 пътници. 96 от тях бяха тежките камиони. Следеше се за всякакви нарушения, като се използваха и много технически средства като газанализатори, хеликоптер и дрон. В претърсванията участваха и кучета. В крайна сметка резултатът по зелена граница - върнати 23 нелегални мигранти, и на магистралата - над 150 нарушения, за които са съставени актове и фишове.

От 8 часа сутринта до 14 часа следобед в района на Любимец всички автомобили бяха отбивани от магистрала „Марица" на паркинг, където над 70 полицаи проверяваха щателно всичко.

„Това е само първи етап на тази операция и такива ще бъдат провеждани и в последствие”, обясни  директорът на ОД МВР – Хасково Ангел Цанков.

Акцията забави стоцити пътуващи по магистралата. Сред проверените беше и кола, в която пътуваха шестима бежанци от центъра в Пъстрогор. Оказа се обаче, че те нямат право да напускат хасковска област и затова бяха върнати обратно, а шофьорът ще бъде глобен за нерегламентиран превоз.

 

 

 

120 електронни фиша и още над 30 други глоби по Закона за движение по пътищата бяха съставени. Две от тях на пияни шофьори.Много от шофьорите пък получиха невръчени досега фишове.По време на акцията бяха иззети и над 100 литра алкохол без акциз.

 

 

Още тази вечер следва втори етап на акцията, отново на магистрала „Марица”.

Репортер: Димитър Иванов

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.