Самоличността на жертвата тепърва ще се установява

Откриха останки от труп в Радомирско. Те са на жена и са били намерени на 3-ти октомври. Самоличността й тепърва ще се установява. Освен останки е открит и куфар с коса. Това съобщиха за NOVA от Окръжна прокуратура-Перник. 

Разследващите откриват зловещата находка на 3-ти октомври. Засега основното предположение е, че откритите останки са на 30-годишната Антония, която изчезна на 7 ми януари.

„Открит е женски череп, челюст и куфар с коса. Тъй като от януари се издирва лице от женски пол, имаме предположения че останките са на това лице. Те са дадени за ДНК анализ”, казва говорителят на ОП-Перник Албена Стоилова.

От прокуратурата казват, че е образувано дело за отвличане. Ако ДНК експертизата се потвърди, работата ще продължи за убийство.

Откриха полуразложено тяло на мъж край Кюстендил

Версия - убийство, не изключват и роднините на Антония. Разказват, че за последно са я видели  в деня на изчезването - Ивановден. Тогава им казала, че отива за няколко дни в Радомир при Любомир – мъжът, с когото имала връзка от около 4 години. Отношенията им били бурни. Според майката на изчезналата жена, понякога използвали наркотици, не рядко се стигало и до агресия.

„Имаше белег на челото и е споделила пред снаха ми, че е от Любо и ако не е била майка му, е щяло да стане много по-лошо”, разказва майката на Антония – Нели Стойнева.

Тя добавя, че е имало и молба за ограничителна заповед. След седмица обаче се обадили на Антония и тя разбрала, че това значело никога повече да не вижда Любо и не се съгласила.

 

 

4 дни след изчезването й Любо заминал за чужбина. Полицията казва, че първо е бил в Германия, Австрия, а сега се намира в Италия. От тогава до днес, семейството на изчезналата жена не може да се свърже с него. 

Майката на Антония се опитвала да разбере повече от бащата на Любомир. Звъняла му, той казвал, че нищо не знае, а последните месеци спрял да отговаря на обажданията й.

Сега разследващите  не казват как  са стигнали до останките. Но едно от предположенията е, че именно бащата на Любомир ги и завел до мястото. В разговор с нас, той беше лаконичен.

„Нищо не мога да кажа. Води се следствие”, казва той. Засега няма нито обвинени, нито задържани за изчезването на Антония.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.