Наложен им е запор на имуществото и забрана за влизане в ЕС

Съветът на ЕС съобщи, че от днес влиза в сила допълнение към списъка със санкциите срещу руски представители за употреба на химическо оръжие. Санкциите бяха въведени след отравянето на Сергей Скрипал през 2018 г., а днес списъкът се разширява заради покушението по-рано тази година срещу Алексей Навални, предава БТА.

В разширения списък са включени началникът на дирекцията за вътрешна политика в президентската администрация на Руската федерация; първият заместник-началник на президентската администрация на Русия; пълномощен представител на президента Владимир Путин в област Сибир; директорът на Федералната служба за сигурност; двама заместник-министри на отбраната на Руската федерация; Руският държавен научноизследователски институт по органична химия и технологии.

Навални в първото си видео интервю след изписването: Отровиха ме, защото съм заплаха (ВИДЕО)

Берлин отказа на руското посолство достъп до Навални

На включените в списъка са наложени запор на имуществото и забрана за влизане в ЕС. На граждани и организации от ЕС се забранява да предоставят средства на обхванатите от санкциите.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.