Предните им две демонстрации бяха във Варна и Русе

Полицаи и пожарникари излизат на трети пореден протест. Днес той е в Кърджали. Предните две демонстрации бяха във Варна и Русе. Хората под пагон са недоволни от това, че МВР не е сред институциите, включени в министерското постановление за финансово стимулиране на служители на първа линия в условията на пандемия.

Малко след 12 часа пред Регионалната дирекция на МВР в Кърджали се събраха представители от всички структури на МВР от областите Кърджали, Хасково и Смолян.

„Искаме да се преразгледа министерското постановление, в което на 34 държавни институции им бяха увеличени заплатите с 30% във връзка с COVID-19. МВР остана извън това увеличение. Мисля, че ще постигнем разбиране от ръководството на МВР, тъй като досега имаме добър диалог с тях”, каза Божидар Делийски - зам.-председател на синдикално дружество.

В случай, че исканията им за по-достойно заплащане не бъдат чути, те са готови за национален протест в началото на ноември.

Репортер: Димитър Иванов

Продължават протестните акции на полицаите в страната (ВИДЕО)

Полицаи излязоха на протест в различни градове на страната

Полицаи излязоха на протест в различни градове на страната

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.