Здравният министър предупреди, че рискът здравната система да не издържи е реален

Очакват ни тежки зимни месеци – влизаме в грипния сезон и рискът здравната система да не издържи е реален. Имаме дифузно разпространение на COVID-19. Вече не говорим за огнища и ако продължаваме с неглижирането на мерките, в един момент може да се окаже късно. Това написа в социалните мрежи здравният министър проф. Костадин Ангелов.

НОВИ МЕРКИ: Гимназисти и студенти минават на онлайн обучение

По този начин той мотивира въвеждането на нова заповед, с която учениците от гимназиите и студентите във висшите учебни заведения преминават на онлайн обучение за две седмици. В заповедта са записани и още мерки, свързани с разпространението на COVID-19 в страната За вторник броят на новозаразените е 2243 души, 42-ма са загубили животите си.

Нов пик на заразени, очакват близо 70 000 с COVID-19 през ноември (ОБЗОР)

Имаме дифузно разпространение на COVID-19. Вече не говорим за огнища и ако продължаваме с неглижирането на мерките, в...

Публикувахте от Kostadin Angelov в Вторник, 27 октомври 2020 г.

"Имаме дифузно разпространение на COVID-19. Вече не говорим за огнища и ако продължаваме с неглижирането на мерките, в един момент може да се окаже късно. Затова предложих допълнителни мерки, които да гарантират социалната дистанция. Само чрез нея можем да прекъснем веригата на разпространение на вируса. Очакват ни тежки зимни месеци – влизаме в грипния сезон и рискът здравната система да не издържи е реален. Медицинските специалисти в болниците и в спешна помощ, здравните инспектори са на абсолютния си физически предел.
От нас като общество зависи дали ще им помогнем, за да помагат те на нас", гласи публикацията на проф. Ангелов.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.