Настанените пациенти ще бъдат преместени в Шумен

След отказ на медици да лекуват COVID болни във Велики Преслав, местят пациентите в друга болница. Масово лекарите от болницата в града подадоха молби за напускане след заповедта да разкрият COVID отделение. Осемте пациенти с инфекцията ще бъдат преместени в отделение в шуменския онкологичен център, преоборудвано за хора с коронавирус.

ОТНОВО РЕКОРД: 2569 нови случая на COVID-19 у нас

„Аз като управител на това лечебно заведение и като лекар, с не малко трудов стаж, преценявам, че не съм в състояние да се справя и да управлявам.. да се справя със ситуацията и да управлявам този, наистина висок риск от превръщане на болница Велики Преслав в огнище със заразяване с COVID-19. Имаме уверение, че ще се направи всичко възможно, болните от COVID-сектора да бъдат транспортирани в друго лечебно заведение”, заяви д-р Йошенка Ненчева.

„Наясно сме и осъзнаваме риска и аз самият също, че поемайки тази отговорност ние по-скоро можем да навредим, а не да помагаме”, заяви инж. Янко Йорданов, кмет на Велики Преслав.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.