Затвор за нелегален превоз

Затвор за нелегален превоз. Тази мярка приеха депутатите тази седмица с промени в Наказателния кодекс. Промяната обаче доведе до скандал в парламента и постави много въпроси около тълкуването на новия закон.

Мярка срещу сенчестия бизнес или забрана на споделеното пътуване?

„Трябва да уточним, че до 10 години наказание се отнася, когато имаме организирана престъпна група, която да се занимава с превози.  Ние говорим за нерегламентиран превоз и по никакъв начин не намесваме споделеното пътуване. В чистата си форма то може да съществува. Да си разделите парите за гориво е абсолютно нормално“, заяви  Милена Милтенова от Камара на автобусните превозвачи.

Тя добавя, че има хора, които са превърнали незаконните превози в своя професия, а не отчитат нищо към държавата. Нямат и разрешения за този вид дейност.

„Използвам споделеното пътуване по ред причини. По-изгодно е, има повече динамика и се създават социални контакти. Реално с промените всеки ще може да попадне под ударите на властта. Смятам, че автобусният бизнес трябва да се пребори, но с по-добри условия на услугата си. Ако те направят това, всеки ще избере тях пред споделеното пътуване“, казва потребителят на услугата Цветан Захариев.

Повече по темата гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.