Това провери екип на NOVA

 Екип на NOVA провери на три места в страната, по линиите на градския и на междуградския транспорт, дали мерките се спазват.

В Шумен возещите се в градския транспорт са стриктни в ползването на маски. Не така стоят нещата обаче в междуградските рейсове, където част от пътуващите не носят такива.

В Русе пък твърдят, че засилените проверки за спазване на всички хигиенни норми в градския транспорт са дали резултат. В превозните средства не пътуват хора без маски. Шофьорите на междуградските линии казват, че пътниците се контролирали помежду си, въпреки че броят на пътуващите от началото на по-строгите мерки е драстично намалял.

"Правят си забележки един на друг. По няколко пъти дезинфекцираме автобусите. Пътниците също си дезинфекцират ръцете", каза един от шофьорите. 

Само за предходния уикенд са съставени 79 предупредителни протокола, глоби се налагали при второ нарушение, казват от Областния оперативен щаб.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.