Коментар на климатолога Георги Рачев

“Очаква ни нормална зима, малко по-топла от обичайното и с валежи в нормата". Това заяви в студиото на „Събуди се" климатологът проф. Георги Рачев. По думите му по прогнози повече валежи ще има в Италия и Гърция.  

“Кога ще падне първият сняг е Божа работа. В планините обаче със сигурност ще има сняг. За Коледа още е твърде рано да кажем дали ще вали. Това ще знаем три-четири дни преди празника. Иначе засега можем да кажем, че до 15-и ноември се очертава едно по-сухо време'', поясни проф. Рачев.

Очаква ни прохладен уикенд, съботата ще е дъждовна

По думите му октомври е бил по-топъл от обичайното. “Месецът беше по-топъл с 2 градуса в страната и с 4 градуса по морето. Освен това беше и доста влажно, особено в западните и южните райони на страната”, коментира климатологът.

Хладно време в последните дни на октомври

Професорът поясни и какво време ни очаква този уикенд. "Днес ще си бъде облачно, особено в Източна България. Очакват ни и валежи.  Възможно е на места да паднат 10-15 литра на кв. м", допълни Рачев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си