Според директора на "Пирогов" медиците, които работят в COVID отделения, имат високо количество антитела

„Правим пълна реорганизация на болниците. Много ми е трудно. До днес трябваше да осигурим минимум 200 легла за COVID отделения. Това изисква време”, заяви в ефира на „Неделята на NOVA” директорът на „Пирогов” проф. Асен Балтов.

Имунолог: Има хипотеза, че малки количества от вируса създават имунитет

Според него частните болници не са имали готовност за мерките на държавата, защото са смятали, че няма да има втора вълна. При ръст на случаите на заразени, частните лечебни заведения са започнали да взимат мерки.

2 301 новозаразени и 56 починали с COVID-19

„Човек, който е изкарал коронавирус и има антитела, може да работи без да носи маска или защитно облекло. Хубаво е две седмици след карантината да се направи т.нар Илайза метод, който показва какво е наличието на антитела”, обясни проф. Балтов и подчерта, че медиците, които работят в COVID отделения, имат високо количество антитела.

Той загатна, че една от темите на предстоящия брифинг на здравния министър и кмета на София е нова финансова подкрепа за медиците на първа линия в борбата с коронавируса.

Още от разговора с проф.Асен Балтов гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.