Все още не е ясно дали учениците в гимназиите ще се върнат в клас от петък

В четвъртък се очаква да бъде спусната заповедта на здравния министър за „зелените коридори”. Това съобщи проф. Костадин Ангелов. От изявлението му стана ясно, че освен възрастните, в тях ще бъдат включени и хората с хронични заболявания. Обсъжда се дали коридорите да са сутринта или в следобедните часове.

„Очакваме различни организации да дадат своите становища. Има изказано мнение, че възрастните може да са затруднени да пазаруват сутринта през предстоящите зимни месеци”, допълни проф. Ангелов.

Проф. д-р Ангелов: Няма недостиг на лекарства, не се презапасявайте

Министърът обяви, че нощните заведения остават затворени в цялата страна до края на ноември. Обсъжда се и въвеждането на вечерен час за останалите заведения. Има обединение на позиции за това той да е 23.00 - 23:30 ч. 

Проф. Ангелов обясни, че все още няма консенсусно решение дали учениците от гимназиален етап ще се върнат в училищата от петък. ВУЗ-овете ще продължават с дистанционното обучение. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.