Това стана със специално обръщение към магистратите и съдебните служители

Главният прокурор Иван Гешев подкрепи инициативата на Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите за набиране на средства за купуване на апарат за плазмафереза за болница в нуждаещ се регион. Това стана със специално обръщение към магистратите и съдебните служители в системата на държавното обвинение.

Със закупуването на устройството ще бъде подпомогнато дарението на плазма, нужна за спасяването на живота на пациенти с тежко протичаваща инфекция от COVID-19. "Още в началото на пандемията, много прокурори, следователи и съдебни служители, се включиха в благотворителите кампании по кръводаряване и събирането на парични средства, с които бяха подпомогнати медици и лечебни заведения, ангажирани с лечението на коронавирус", припомни главният прокурор.

"С увеличаването на заболелите, наш дълг е отново да подкрепим нуждаещите се. Този път можем да го направим като дарим средства за да се подпомогне навременното животоспасяващо преливане на рековалесцентна плазма, особено когато расте и броя на желаещите да дарят съдържаща антитела плазма", поясни той.

"Използваме случая да благодарим и за бързата реакция на магистратите, преболедували COVID-19, които вече откликнаха на призива за дарение на рековалесцентна плазма в Центъра по трансфузионна хематология на Военномедицинска академия", каза още Гешев.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.