Тя е публикувана в електронната база данни на федералния съд на щата

Предизборният щаб на действащия президент Доналд Тръмп, който се кандидатира за втори мандат, се отказа от ключова част от своите претенции в съдебното дело за преброяване на изборните гласове в Пенсилвания. Променената искова молба е публикувана в електронната база данни на федералния съд на щата.

Сега документът не съдържа обвинения, че изборните служители са нарушили конституционните права на представители на кампанията на американския лидер, ограничавайки възможността на републиканците да наблюдават преброяването на гласовете. Адвокатът на Тръмп Рудолф Джулиани многократно е заявявал, че заради това над 600 000 гласа, подадени във Филаделфия и Питсбърг, трябва да бъдат счетени за невалидни.

„Ню Йорк Таймс”: Тръмп няма шанс да оспори изборите

Сега служителите на Тръмп се съсредоточават върху обвиненията, че републиканците са били поставени в неравностойно положение от факта, че някои избирателни райони, подкрепящи демократите, са позволили на служителите да коригират грешки в бюлетините, изпратени по пощата. По-рано държавните служители съобщиха, че това се отнася до много малък брой гласове.

Адвокатът на демократите Клиф Левин заяви пред репортери, че тези претенции на републиканците вече "нямат абсолютно никакво влияние върху общото преброяване на гласовете или върху победата на Джо Байдън над Доналд Тръмп".

ВСИЧКО ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Източник: БГНЕС